NINTENDO 3DS

Nintendo donosi 3D na konzole

24.03.2010 u 09:03

Bionic
Reading

Nintendo je objavio da će za godinu dana na tržište lansirati ručnu konzolu za igranje s trodimenzionalnim prikazom koji ne zahtijeva dodatne naočale da bi se vidjela 3D slika

Poznati japanski proizvođač igara i hardvera vezanog uz igre najavio je novu verziju svoje super uspješne linije ručnih konzola za igranje. Kompanija već godinama vlada tržištem ručnih konzola, a aktualna generacija Nintendovog rješenja za igranje u pokretu je model oznake DS. Ime nove konzole bit će 3DS, a nudit će trodimenzionalni prikaz bez potrebe za nošenjem posebnih naočala na koje se oslanjaju sva trenutna 3D rješenja.

Prvo pokazivanje Nintendove konzole 3DS očekuje se u lipnju ove godine na velikom sajmu industrije videoigara E3, koji se održava svake godine u Los Angelesu i okuplja najveća imena u razvoju videoigara te proizvođače hardvera vezanog uz njih. Nintendo 3DS će biti dovršen i spreman za prodaju do ožujka sljedeće godine, kada bi trebao zamijeniti konzole DS i DSi. Najavljeno je da će nova konzola biti kompatibilna i s brojnim igrama napravljenim za konzole DS i DSi.