Tehnologija TWITTER UPOZORAVA

Čuvajte se direktnih poruka na Twitteru

  • Autor: B. R.
  • 22.3.2010 9:14:38
  • 22.3.2010 7:04:09

Slanje direktnih poruka na mikrobloging servisu i društvenoj mreži Twitter jedan je od dodataka kojim je korisnicima omogućeno komuniciranje daleko od očiju javnosti. Ipak, ovaj dodatak za svoje prljave rabote vrlo često koriste cyber kriminalci

Prate li se dva korisnika međusobno na Twitteru, međusobno mogu razmjenjivati direktne poruke. Sadržaje poruka vidjet će isključivo korisnici koji komuniciraju na ovaj način.

Kompromitira li neka aplikacija ili vanjski dodatak korisnički račun na Twitteru, vrlo često s korisničkog računa počinju dolaziti poruke sumnjivog sadržaja, najčešće s priloženim linkom iza kojeg se opet krije zlonamjerni dodatak, koji pokušava preuzeti račun novog korisnika.

U posljednje vrijeme na Twitteru se pojavila nova pošast takvih direktnih poruka s tekstom 'You're on here?' te s priloženim linkom. Link korisnika upućuje na stranicu naziva 'mhansenhome' s porukom 'someone posted on their blog about you'.

Spomenuta stranica traži od korisnika prijavu s korisničkim podacima s Twittera, čime i taj 'novi' račun postaje kompromitiran.

Upozoravamo, ne otvarajte linkove unutar direktnih poruka sumnjivog sadržaja jer bi vam s moglo dogoditi da i vaš račun kompromitira neki od spamerskih servisa.

I naravno, pratite službeni račun tportala na Twitteru.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još