HP SLATE

HP-ov konkurent iPadu stiže u lipnju

19.03.2010 u 13:00

Bionic
Reading

Španjolska publikacija Clipset tvrdi da HP u lipnju planira početi prodaju svog tablet-računala Slate po cijeni od 400 eura, koji mnogi smatraju direktnom konkurencijom Appleovu iPadu

Renomirani španjolski tehno blog Clipset tvrdi da se dokopao informacija o HP-ovim preporučenim cijenama za tablet Slate pribavivši hardverske specifikacije uređaja. Tvrde da će preporučena maloprodajna cijena Slatea biti 400 eura što je usporedivo s prosječnom cijenom netbooka. iPad bi na europskom tržištu mogao stajati više od 400 eura, no nezahvalno je uspoređivati europsku cijenu Slatea s američkom cijenom iPada. Morat ćemo pričekati objavu europske cijene iPada.

Hardverske specifikacije Slatea govore da je baziran na Intelovu procesoru Atom, kao i gotovo sva netbook računala na tržištu. Slate će imati USB sučelje, čitač memorijskih kartica i web-kameru smještenu na poleđinu uređaja. Posebno je naglašena podrška za Flash koju iPad nema. Clipset kaže da će Slate stići u europske trgovine u lipnju u velikim količinama.