Tehnologija PRVA U VELIKOJ BRITANIJI

Otvorena klinika za liječenje ovisnosti o igrama

  • Autor: B. R.
  • 18.3.2010 19:51:31
  • 18.3.2010 14:49:55

U Velikoj Britaniji otvorena je prva klinika za liječenje ovisnosti o videoigrama i internetu. Posebnost ovog medicinskog centra je u tome što na liječenje prima djecu već u dobi od 12 godina

Odjel londonske bolnice Capio Nightingale spreman je za prihvat djece ovisne o internetu i videoigrama, osobito one kojoj je zbog toga ozbiljno narušeno fizičko i psihičko zdravlje. U nekolicini zabilježenih slučajeva djeca su nakon naredbe roditelja da ugase računalo ili konzolu naprosto pomahnitala.

Kako navode dužnosnici bolnice, nakon najave osnivanja ovog specijaliziranog odjela, telefoni im ne prestaju zvoniti, a sve što roditelji žele znati je kada najranije mogu dovesti svoju djecu na liječenje.

Prema anketama provedenim u britanskim osnovnim školama, više od četvrtine ispitane djece svakoga dana provede više od šest sati pred zaslonima monitora ili televizora.

Na čelu programa nazvanog Young Person Technology Addiction Service nalazi se doktor Richard Graham koji navodi da je 'ovisnost o igrama, internetu i pripadajućim tehnologijama istovjetna ovisnosti o kocki te da postaje izuzetno ozbiljan problem današnjeg društva'.

Prema njegovim procjenama, oko deset posto od 46,6 milijuna korisnika interneta u Velikoj Britaniji ovisno je o njemu.

www.nightingalehospital.co.uk/services/addictions/technology-addiction
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još