BORIS BAUK

Promjene na mjestu generalnog direktora HP-a

17.03.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana HP je objavio imenovanje Borisa Bauka generalnim direktorom te voditeljem poslovanja za Hrvatsku

Bauk, koji će preuzeti svoju novu ulogu 1. svibnja, vodit će lokalni tim te će biti odgovoran za upravljanje HP-ovim poslovanjem u Hrvatskoj. Bit će odgovoran Josefu Ehrenhoeferu, generalnom direktoru i voditelju poslovanja HP-ovih europskih tržišta u razvoju (European Emerging Markets (EEM)).

Bauk ima bogato iskustvo kako u lokalnom, tako i u međunarodnom informatičkom poslovanju, što će dodatno pomoći HP-u u jačanju vodeće pozicije na tržištu te daljnjem razvoju odnosa s klijentima.

Boris Bauk dolazi iz kompanije IN2, gdje je bio član Upravnog odbora, a njegove su odgovornosti bile usredotočene na prodaju i odnos s klijentima, organizaciju, planiranje i aktivnosti vezane uz pripajanja i akvizicije. Prije dolaska u IN2, bio je Siemensov country menadžer/direktor poslovnih IT usluga (Siemens Business Services).

'Sretni smo što se tako talentiran profesionalac kao što je Boris Bauk pridružuje HP-u i vodi naše poslovanje u Hrvatskoj', rekao je Josef Ehrenhoefer.

'Borisove izvrsne voditeljske vještine i iskustvo pomoći će u poticanju daljnjeg rasta u Hrvatskoj. Njegov snažan fokus na klijente i ljude te njegovo iskustvo u poslovanju s IT uslugama čine ga izvrsnim izborom za ovu ulogu', nastavlja Ehrenhoefer.

Bauk će zamijeniti Alojzija Jukića, koji je bio generalni direktor HP Hrvatska više od sedam godina. Jukić je imenovan Enterprise Storage, Server & Networking menadžerom za regiju EEM 1. studenog 2009. te je u prijelaznom razdoblju obnašao funkciju generalnog direktora.