IPHONE OS 4.0

Multitasking uskoro dolazi na iPhone?

12.03.2010 u 07:11

Bionic
Reading

Apple bi ovoga ljeta trebao predstaviti osvježenu verziju svog operacijskog sustava namijenjenog mobitelu iPhone. Mnoge web stranice koje prate ovu tematiku navode da neimenovani izvori u Appleu tvrde da će iPhone OS u verziji 4.0 podržavati mutitasking

Multitasking je sposobnost operacijskog sustava koja korisnicima omogućuje da u isto vrijeme na svom uređaju istovremeno koriste nekoliko različitih aplikacija. Ovu sposobnost imaju svi operacijski sustavi namijenjeni računalima i gotovo svi namijenjeni mobilnim uređajima.

Kod operacijskog sustava za iPhone to nije slučaj. Apple je omogućio da se u pozadini vrti tek pokoja aplikacija, i to isključivo one koje je Apple razvio u vlastitom aranžmanu. Prema navodima AppleInsidera, nova verzija iPhone OS-a trebala bi iPhoneu omogućiti pravi multitasking.

Nažalost, hoće li se to ostvariti te na koji način, ostaje poznato samo Appleovim inženjerima. Kako bi omogućili multitasking, u Appleu moraju riješiti dva bitna problema – problem hardverske podrške te problem trajanja baterije.

Ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati ovo ljeto, kada će se na tržištu pojaviti iPhone OS 4.0.