PREKID S PROŠLOŠĆU

Stare aplikacije neće raditi na Windows Phoneu 7

08.03.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Nije tajna to da Windows Mobile 6.x gubi tržišni udio i da se ne može nositi s modernim operativnim sustavima za pametne telefone kao što su Android i iPhone OS. Stoga Microsoft s dolaskom novog operativnog sustava Windows Phone 7 namjerava posve prekinuti podršku za stare aplikacije

U normalnim okolnostima rekli bismo da je to izuzetno loše, no obzirom da nas se rijetko koji uređaj Windows Mobile dojmio u posljednjih nekoliko godina, možda je i bolje da Windows Phone 7 (koji će više sličiti na operativni sustav što pokreće Microsoftov audio player Zune nego na Windows Mobile) bude posve drugačiji od prethodnika.

Kako tvrde u Microsoftu, Windows Phone 7 će biti moćan i jednostavan za korištenje, ali zbog toga mora odbaciti podršku za stare aplikacije, stoga se uređaji Windows Mobile koji su trenutno na tržištu neće moći nadograditi na Windows Phone 7 OS.

Prvi uređaji Windows Phone 7 trebali bi se pojaviti na tržištu krajem godine. Dotada će Microsoftov udio na tržištu pametnih telefona vjerojatno nastaviti s padom, no možda Windows Phone 7 uspije ponovo okrenuti trend u Microsoftovu korist.