Tehnologija VERZIJA 196.75

Novi Nvidijini driveri 'prže' grafičke kartice

  • Autor: G. M.
  • 5.3.2010 14:29:27
  • 5.3.2010 11:56:42

Nvidia je povukla iz distribucije upravljački program (driver) za grafičke kartice GeForce u verziji 196.75. Razlog je pogreška u kontroliranju sustava hlađenja grafičke kartice koja može dovesti do pregrijavanja i izgaranja GPU-a

Igrači beta inačice igre StarCraft II prvi su primijetili probleme s novom inačicom upravljačkog programa za Nvidijine grafičke kartice GeForce. U odnosu na stariju inačicu programa, dogodio im se značajni pad u performansama. Znatiželjnici su počeli istraživati zbog čega se to događa i došli do saznanja da novi upravljački program ne upravlja dobro sustavom hlađenja kartice, točnije da ga ne pokreće u dovoljnoj mjeri da ohladi GPU pri velikom opterećenju.

Posljedica pregrijavanja GPU-a jest usporavanje rada pa tako i pad performansi u igrama. Navodno je kod nekih korisnika pregrijavanje bilo toliko da su im izgorjeli čipovi na grafičkim karticama. Nvidia je zato povukla inačicu upravljačkog programa 196.75 iz optjecaja dok istraži uzrok problema. Ako ste preuzeli ovaj upravljački program prije njegova povlačenja, savjetujemo da ga uklonite i vratite se starijoj inačici.

www.nvidia.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još