Tehnologija GLAZBENI HAKERI

Na kartama za koncerte zaradili 25 milijuna dolara

  • Autor: B. R.
  • 2.3.2010 9:35:38
  • 2.3.2010 7:33:26

Hakerska četvorka iz SAD-a završila je iza rešetaka pod optužbom da je korištenjem mreže računala i softverom za automatizaciju kupova velike količine karata za tražene glazbene koncerte i neke sportske događaje te na njihovoj preprodaji zaradila znatnu količinu novca

Kenneth Lowson, Kristofer Kirsch, Faisal Nahdi te Joel Stevenson zaradili su svojom rabotom više od 25 milijuna dolara. Preprodavali su karte za koncerte izvođača, poput Brucea Springsteena, Hannah Montane, Barbre Streisand i Billyja Joela te karte nekih traženih sportskih događaja. U optužnici stoji da su ukupno preprodali više od milijun i pol karata.

Optuženicima su američki istražitelji nadjenuli nadimak Wiseguy Tickets. Četvorka je operirala po stranicama Ticketmasters, Tickets.com, MLB.com i sličnima.

Domišljati 'poduzetnici' angažirali su bugarske programere koji su im izradili prilagođeni softver i mrežu računala, koja se zatim pretvarala da je cijeli niz pojedinačnih korisnika u potrazi za kupnjom karata. Cijeli računalni sustav posao je odrađivao izuzetno brzo pa je zločincima bila omogućena kupnja najpovoljnijih karata.

Svojom aktivnošću Kenneth Lowson, Kristofer Kirsch, Faisal Nahdi te Joel Stevenson bavili su se od 2002. do 2009, no ipak su dolijali i ako budu proglašeni krivima, čekaju ih velike zatvorske i novčane kazne.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još