Tehnologija POTRAGA ZAVRŠENA

Carol Bartz nova je predsjednica Yahooa

  • Autor: G.M.
  • 22.1.2009 10:55:56
  • 14.1.2009 0:00:00

Yahoo je imenovao Carol Bartz za novu predsjednicu tvrtke. Ona je veteranka tehnološke industrije i u Yahoo dolazi iz tvrtke Autodesk

Nakon više od dva mjeseca potrage za novim predsjednikom, Yahoo je pronašao zamjenicu Jerryju Yangu, jednome od osnivača tvrtke. Yang je dao otkaz nakon što su za njegova predsjedanja propali dogovori s Microsoftom te nakon što se cijena Yahooove dionice spustila na stvarno otužne razine.

Njegova zamjena 60-godišnja je Carol Bartz koja u Yahoo dolazi iz Autodeska, tvrtke specijalizirane za izradu softvera namijenjenog dizajnerima i inženjerima. Najpoznatiji Autodeskov proizvod je AutoCAD. Bartz je u Autodesku provela 17 godina. Cijelo vrijeme bila je članica uprave, a zadnje tri godine direktorica cijele tvrtke. Prije toga je radila u Sun Microsystemsu, Digital Electronic Corporationu (DEC) i 3M-u.

Kolege iz Autodeska Bartz opisuju je kao osobu koja se ne brine previše o ljudskim osjećajima, već svoje postupke temelji na onome što je dobro za posao tvrtke koju vodi. U svojim odlukama je čvrsta i ne trpi neposluh pa je nakon preuzimanje mjesta predsjednice u Autodesku zamijenila cjelokupno vodstvo za samo šest mjeseci.

Kao CEO Yahooa, morat će koegzistirati s Yangom. Naime, Yang si je dodijelio titulom 'chief Yahoo' i carol Bartz će s njime dijeliti ured. Čini se da suosnivač tvrtke ipak želi zadržati određen nivo kontrole nad upravljanjem Yahooom.

www.yahoo.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još