KLUB MAMA, 15. OŽUJKA

Najavljen Mobile Monday Croatia

25.02.2010 u 10:53

Bionic
Reading

Mobile Monday Croatia dio je globalne serije tih događaja, a onaj hrvatski održat će se u Zagrebu 15. ožujka u net kulturnom klubu MaMa u Preradovićevoj 18

Cilj Mobile Mondaya je na jednom mjestu okupiti developere, ljubitelje gadgeta, kreatore mobilnih aplikacija i sve one koji žele naučiti nešto novo ili saznati najnovije vijesti iz svijeta mobilnih tehnologija.

Događaj će otvoriti Jure Šušteršič iz tvrtke Nokia, gdje se u ulozi business developera brine o developerskom communityju na Nokijinim novim tehnologijama i inovacijama, a iskusni programer Senko Rašić iz tvrtke REI održat će kratak uvod o Maemu, otvorenoj platformi za razvoj mobilnih aplikacija.

Glavni dio prvog ovakvog događaja bit će Maemo Challenge, natjecanje u kojem će developeri s najboljim idejama za mobilne aplikacije (po izboru publike) bazirane na platformi Maemo kao nagradu dobivati četiri mobitela Nokia N900. Sudionici moraju pripremiti koncept inovativne, korisne ili zabavne mobilne aplikacije te u pet minuta uvjeriti publiku da je njihov koncept među najboljima.

Pobjednici Maemo Challengea imat će mogućnost prezentacije prototipova svojih aplikacija u svibnju, na idućem događaju Mobile Monday.

Mobile Monday se već deset godina održava u više od 90 različitih zemalja, a sada je stigao i u Zagreb. Ovaj događaj volonterski organiziraju hrvatski mobilni entuzijasti i sudjelovanje je potpuno besplatno.

Sve dodatne informacije o Mobile Mondayu Croatia, kao i formular za prijavu za sudjelovanje na Maemo Challengu, mogu se pronaći na službenim stranicama na adresi www.momocroatia.com