OSAM GODINA BLU-RAYA

Novi Philipsov Blu-ray player

25.02.2010 u 07:17

Bionic
Reading

Svi Philipsovi Blu-ray uređaji proizvedeni ove godine pa tako i najnoviji model omogućuju ne samo reprodukciju DVD-a, već i poboljšanje kvalitete takve slike. Nova serija Blu-ray uređaja podržava i novi popularan format DivX Plus HD, a može reproducirati i ostale sadržaje niske rezolucije, pa čak i videosadržaje preuzete izravno s interneta

Jedan od Philipsovih najnaprednijih modela dolazi pod oznakom BDP9500. Između ostalih karakteristika, opremljen je i tehnologijom Qdeo 2 video processing (skup algoritama koji dodatno poboljšava finoću detalja, dubinu i boju) koja omogućuje najveću kvalitetu slike neovisno o izvoru sadržaja.

Uređaj omogućuje HD sliku i prilikom prikaza DivX videozapisa, fotografija ili videosadržaja preuzetih s interneta koji su snimljeni u niskoj rezoluciji. Ova tehnologija uklanja sve potencijalne smetnje, uključujući one nastale kompresijom sadržaja te omogućuje izmjenu formata slike uz zadržavanje ispravnog omjera.

Zahvaljujući procesuiranju Qdeo 2, najprije se poboljšavaju kontrast i boja, nakon čega se slika detaljno poboljšava pomoću funkcije NDE (Natural Depth Expansion), što osigurava vrhunsku kvalitetu slike.

Philipsov Blu-ray player BDP9500 dostupan je po cijeni od 3199 kuna.

Ovog mjeseca Philips je obilježio osam godina od pojave Blu-ray tehnologije na tržištu. Naime, prvi Blu-ray, u čijem je razvoju sudjelovao i Philips, predstavljen je u veljači 2002. godine.