Tehnologija NAGRADNJAČA

Tko je osvojio priručnik za Office 2007

  • Autor: tportal.hr
  • 2.3.2010 12:21:33
  • 23.2.2010 10:17:14

Zajedno s Windows Vistom, u siječnju 2006. godine objavljena je i najnovija inačica Microsoftovog uredskog paketa – Office 2007. Kao i Windows Vista, Office 2007 donio je mnoštvo promjena u izgledu i načinu funkcioniranja, ali bez tiskanog priručnika koji bi sve to sistematično objasnio. Tportal.hr i knjizara.hr ovom prilikom poklanjaju tri primjerka knjige najbržim čitateljima

'Office 2007 kompletan priručnik' prijevod je na hrvatski jezik bestselera 'Office 2007 the Missing Manual' u izdanju izdavačke kuće O’Reilly Media/Pogue Press i, prema sloganu edicije, namjena ove knjige je da nadomjesti priručnik koji bi se trebao isporučivati u kutiji s instalacijskim DVD-om za Office 2007. Većim dijelom ta je zamisao i ostvarena.

Knjiga ima 880 stranica i podijeljena je na četiri cjeline. Svaka od njih obrađuje jednu aplikaciju iz paketa Office 2007. No prije nego što se pozabavi detaljima izrade dokumenata, autor u uvodu objašnjava promjene u korisničkom sučelju i načela na kojima je organizirana vrpca – središnje mjesto za zadavanje naredbi u aplikacijama Office – što čitateljima omogućava da se lakše snađu u programu i brže započnu izradu dokumenata.

Riječ je o jednom od najiscrpnijih priručnika za Office 2007. Knjiga je napisana tako da na najjasniji način prenese važne informacije. U njoj nisu izloženi, iz perspektive prosječnog čitatelja, beskorisni tehnički detalji, već konkretne informacije koje će pomoći da obave posao. Početnici će pronaći detaljne upute, dok je iskusniji korisnici mogu koristiti kao podsjetnik za funkcije koje rijetko koriste, pregled novih mogućnosti i upoznavanje novog korisničkog sučelja koje je uspjelo zbuniti i najiskusnije. Posebna vrijednost ove knjige je u tome što se po cijeni jedne knjige zapravo dobivaju četiri iznimno kvalitetna priručnika za najpopularnije aplikacije iz paketa Office 2007.

Odgovorite na nagradni pitanje i osvojite knjigu koju vam poklanjaju knjizara.hr i tportal.hr.

Knjigu su osvojili:

Maja Jakoubek
Ivan Jović
Dario Ivanuša


Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još