PLEASE ROB ME

Porukom na Twitteru pozivate provalnike u svoj dom

18.02.2010 u 09:44

Bionic
Reading

Web odredište pleaserobme.com ima jednu jedinu namjenu - upozoriti korisnike na potencijalnu opasnost zbog ostavljanja pojedinih informacija na društvenim mrežama

Jedna od mogućnosti društvenih mreža poput Twittera su geolokacijske usluge, tj. da uređaj s kojeg šaljete svoje statusne poruke uz svaku 'prilijepi' oznaku o vašoj trenutnoj lokaciji.

Trenutna pozicija određene osobe možda je zanimljiva nekom od vaših 'sljedbenika', no može biti zanimljiva i potencijalnim provalnicima koji praćenjem upravo vašeg računa na društvenim mrežama u svakom trenu znaju kada ste ostavili svoj dom bez nadzora.

Pleaserobme.com ustvari je pretraživač sadržaja s društvene mreže Twitter koji koristi društvenu geolokacijsku igru Foursquare da bi na svojoj početnoj stranici prikazao poruke osoba koje su napustile kuću ili stan. Svakog takvog korisnika Pleaserobme.com prikazuje kao 'novu priliku' provalnicima.

Koliko znamo, kod nas još nije zabilježen slučaj da je nečiji dom bio pokraden nakon što je osoba ostavila takvu statusnu poruku na društvenim mrežama, no u ostatku svijeta zabilježeno ih je podosta.