Tehnologija WINDOWS PHONE 7 SERIES

Microsoftova nova verzija mobilnog OS-a

  • Autor: B. R.
  • 16.2.2010 9:19:34
  • 16.2.2010 7:43:33

Softverski div napravio je značajne izmjene svog operacijskog sustava namijenjenog mobitelima. Promjenu je doživio i njegov naziv, tako da Windows Mobile od sada zamjenjuje Windows Phone 7 Series

Microsoftovi mobilni operacijski sustavi krajem prošle godine držali su oko 13,1 posto udjela na tržištu pametnih telefona na tlu SAD-a i nalaze se na trećem mjestu liste proizvođača, nakon RIM-a i Applea. Ipak, u Microsoftu bilježe gubitak udjela s obzirom na uključenje na tržište proizvođača Googlea i Androida.

Prvi primjerci uređaja koji će dolaziti pod oznakom Windows Phone 7 Series na tržištu bi se trebali pojaviti krajem ove godine, no sudeći prema videoisječcima koje su nam iz Microsofta pokazali, novi mobilni OS izgleda prilično dobro.Sudeći prema snimkama, u Microsoftu su se okrenuli objedinjavanju telekomunikacijskih i multimedijskih mogućnosti prisutnih kod playera Zune, što je praksa koju je Apple obavio još prije dvije godine, a koja se pokazala izuzetno uspješnom. Kombinacija sustava koji nudi mobitel i iPod u jednom odlično funkcionira i Appleu je donijela golemi uspjeh.

Hoće li Microsoft uspjeti reinkarnirati svoj mobilni OS, saznat ćemo već krajem sljedeće ove godine.

www.windowsphone7series.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još