AMD U THINKPADIMA

Novi prijenosnici Lenovo serije Thinkpad

15.02.2010 u 11:30

Bionic
Reading

Lenovo je osvježio svoju ponudu prijenosnika ThinkPad. Ističu se serija Edge te model TP X100e, koji koriste AMD-ove procesore

Lenovo je na hrvatskom tržištu predstavio svoje najnovije proizvode koji su tek prije par tjedana imali svjetsku premijeru. Predstavljeni su prijenosnici T410s, T410, T510, radna stanica W510, serija prijenosnika Edge i prvi profesionalni ultraprijenosnik ThinkPad X100e.

Lenovo je seriju Edge zamislio prema potrebama malih i srednjih poduzetnika. Prijenosnici će se nuditi s monitorima dijagonale 13, 14 i 15 inča. Model s monitorom dijagonale 13 inča prvi je prijenosnik serije ThinkPad opremljen AMD dual core procesorom i VISION Pro tehnologijom iz AMD-a. Svi prijenosnici Edge opremljeni su tipkovnicom otpornom na prolijevanje tekućine i tehnologijom ThinkVantage za automatizirano održavanje računala. Uz crnu boju, bilo u sjajnoj ili mat izvedbi, prijenosnik ThinkPad Edge dolazi u žarko crvenoj boji.

Prijenosnici ThinkPad T410s, T410, T510 opremljeni su novim procesorima Intel Dual Core i operativnim sustavom Windows 7. Lenovo tvrdi da neke konfiguracije novih modela T imaju mogućnost autonomije rada na bateriji od 22 sata. Vjerujemo da se radi o modelima opremljenim pojačanom verzijom baterije, no potvrdu te specifikacije tek očekujemo u recenzijama. Kao dodatna oprema novim modelima serije T nude se ekrani osjetljivi na dodir i adapter za spajanje na Internet putem mobilnih mreža.

Radna stanica W510 nudi pojačane performanse pa tako ima četiri memorijska utora za do 16 GB DDR3 memorije. Opremljena je Nvidjinim GPU-om s jednim gigabajtom memorije i Intelovim Core i7 procesorom. W510 prvi je ThinkPad koji će ponuditi USB 3.0 za do 10 puta brži prijenos podataka između računala i USB uređaja od USB 2.0 standarda.

ThinkPad X100e spada u klasu lakih prijenosnika. Baziran je AMD-ovim procesorima Athlon Neo i trebao bi se prodavati po vrlo povoljnoj cijeni. Ekran ovog prijenosnika je dijagonale 11,6 inča, dolazi s diskom kapaciteta 320 GB i opremljen je s četiri gigabajta memorije.