SNAGA INTERNETA NA DJELU

Preko Twittera sastavili računalo zlostavljanom dječaku

26.01.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Samo sat vremena od pokretanja humanitarne akcije na društvenoj mreži Twitter bilo je potrebno da hrvatski korisnici ovog servisa prikupe sve potrebne komponente za sastavljanje računala namijenjenog zlostavljanom dječaku Ivanu iz Druge osnovne škole u Bjelovaru

Humanitarnu akciju na Twitteru sasvim spontano pokrenula je Ana Keglović Horvat, i to porukom: 'Čitam u novinama da Ivan, dječak kojeg su tukli u Bjelovaru, nema komp. Je l' može za idući #tweetupZg akcija: Sklopimo Ivanu kompjuter.' U samo nekoliko trenutaka korisnici su osmislili koncept akcije, a ni sat vremena kasnije prikupili su dovoljno hardverskih komponenti za sastavljanje čak dvije računalne konfiguracije.

Potpuni popis doniranih komponenti možete pogledati na ovoj adresi

Hrvatski tviteraši zajedno će se naći na tzv. TweetupuZG, lokalnom okupljanju korisnika, 5. veljače 2010. kada će se obaviti prikupljanje doniranih komponenti te samo sastavljanje računala.

U ovu humanitarnu akciju možete se uključiti i sami prateći oznaku #racunalozaivana na društvenoj mreži i mikrobloging servisu Twitter te doniranjem računalne komponente ili softvera koji više ne trebate.

Svakako pratite i službeni račun tportala na Twitteru.