Tehnologija APLIKACIJA ZA PRVU POMOĆ

iPhone ga spasio od sigurne smrti na Haitiju

  • Autor: B. R.
  • 21.1.2010 10:45:24
  • 21.1.2010 9:48:07

Snimajući dokumentarac o siromaštvu na Haitiju američki filmaš Dan Woolley našao se usred tragedije koja je pogodila tu otočnu zemlju. U samo nekoliko trenutaka režiser je postao sudionikom strašne tragedije

Ako je vjerovati MSNBC-u, Dan Woolley je zahvaljujući aplikaciji za iPhone uspješno preživio 65 sati ispod tona ruševina koje su ga zatrpale kad je razoran potres pogodio Haiti.

Kad su ga zatrpali ostaci zgrade u kojoj se nalazio Dan Woolley poslužio se digitalnim fotoaparatom koji je imao sa sobom kako bi osvijetlio prostor u kojem se nalazio te pronašao sigurniju lokaciju. Smjestio se u otvor dizala zgrade.

Ondje se poslužio aplikacijom za iPhone koja nudi osnove prve pomoći te informacije o potrebnim koracima za preživljavanje u uvjetima sličnim onima u kojima se Woolley našao. Uz pomoć aplikacije izradio je udlagu za nogu te zavoj kojim je zaustavio krvarenje iz glave. Jednako tako, prema uputama iz aplikacije namjestio je alarm iPhonea da ga budi svakih 20 minuta kako ne bi zaspao te pao u šok.

Dan Woolley spašen je 65 sati nakon nesreće, no nismo uspjeli saznati kojom aplikacijom za prvu pomoć se pri preživljavanju poslužio.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još