Tehnologija APPLE I MICROSOFT

Na pomolu su velike promjene u iPhone OS-u?

  • Autor: G. M.
  • 20.1.2010 14:11:12
  • 20.1.2010 12:39:01

Internetom kruže iz Applea nepotvrđene informacije o novoj verziji iPhone OS-a te o promjeni internetskog pretraživača koji koristi iPhone

Cijenjeni tjednik Business Week je objavio informaciju da Apple i Microsoft pregovaraju o promjeni tvornički postavljene tražilice u pametnom telefonu iPhone. Trenutno je postavljen Google, a ako pregovori budu uspješni, na njegovu mjestu bi se mogao naći Bing. Izvori Business Weeka kažu da je razlog tome Appleova percepcija Googlea kao opasne konkurencije na tržištu pametnih telefona. Zanimljivo je da Apple ne percipira Microsoft kao konkurenciju, bez obzira na njegov operativni sustav Windows Mobile.

Dogovore li se Apple i Microsoft, Bing će biti tvornički postavljen u novoj verziji iPhone OS-a. BoyGeniusReport je objavio podatke o novom OS-u za koje tvrde da su dobili od doušnika u Appleu. Multitouch geste bi se trebale prepoznavati u svim dijelovima OS-a, bit će dodana podrška za multitasking, implementirat će se novi načini sinkroniziranja podataka (nije specificirano koji), korisničko sučelje bi trebalo izgledati nešto drugačije i kao zadnja informacija je navedeno da će iPhone OS moći koristiti samo modeli iPhonea 3G i 3G S. Apple nije potvrdio nijednu od ove dvije informacije.

www.apple.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još