JAWBONE ICON

Nova Jawbone slušalica u šest verzija

18.01.2010 u 15:42

Bionic
Reading

Jawbone slušalice se, osim vrlo naprednom tehnologijom, mogu pohvaliti i zavidnim dizajnom. Novi proizvod tvrtke Aliph dizajniran je u šest različitih varijanti, pa bi svatko trebao pronaći jedan koja mu se sviđa

Proizvođač Bluetooth slušalica Aliph je lansirao novu liniju svojih proizvoda iz serije Jawbone. Ove slušalice se baziraju na tehnologiji razvijenoj za komunikaciju u borbenim vozilima i helikopterima gdje je pozadinska buka iznimno jaka, pa govor korisnika preuzimaju s čeljusti, točnije iz vibracije čeljusti prilikom govora. Na taj način se u potpunosti izbjegava pozadinska buka.

Aliphovi proizvodni nisu samo tehnološki napredni, već se radi i o vrhunski dizajniranim slušalicama koje će mnogi poželjeti prije zbog njihova izgleda nego zbog napredne tehnologije i funkcionalnosti. Tome svjedoči i nova Icon slušalica u šest izvedbi. Imena modela su The Thinker, The Rogue, The Hero, The Ace, The Catch i The Bombshell.

Na Icon seriju se mogu spojiti dva mobilna telefona istovremeno te imaju aplikaciju AudioApp koja glasom obavještava korisnika o stanju baterije i imenu pozivatelja. Vlasnici iPhonea koji ipak vole vizualno provjeriti status baterije to će moći napraviti s ovim slušalicama na svom telefonu. To je jedina Bluetooth slušalica koja će prikazati svoj status na iPhoneu (osim Appleovih originalnih slušalica), no nije isključeno da Apple mogao osvježavanjem firmwarea ukine tu mogućnost.

Aliph je pokrenuo i stranicu MyTALK koja je još uvijek u beta fazi, no tamo bi korisnici trebali preuzimati aplikacije pisane za ovu slušalicu. Ovolik popis mogućnosti ne dolazi jeftino. Cijena jedne slušalice u SAD-u iznosi 99,99 dolara, a u paketu se dobije i sedam uložaka za uho različitih veličina.

http://us.jawbone.com/