Tehnologija NE NASJEDAJTE

Lažna stranica CNN-a krije trojanca

  • Autor: B. R.
  • 9.1.2009 8:37:49
  • 9.1.2009 8:22:00

Zlonamjerni hakeri koriste trenutne svjetske događaje za distribuciju svojih zloćudnih aplikacija. Ni posljednji slučaj nije izuzetak

Ako ste kojim slučajem u posljednjih nekoliko dana dobili poruku e-pošte koja sadrži link na navodni video isječak vezan uz aktualni sukob Izraela i Hamasa, znajte da se radi o još jednom hakerskom pokušaju upada na korisnička računala diljem svijeta.

Navedeni link navodno vodi na stranice medijske kuće CNN, no zapravo vodi na lažno web odredište CNN-a. Kad korisnik klikne na priloženi link, otvara mu se pop-up prozor koji ga izvještava da je potrebno nadograditi Adobe Flash Player kako bi mogao pogledati video, no klikanje na link ustvari aktivira instalaciju trojanca nazvanog 'SSL stealer'. Spomenuta napast nakon instalacije na korisničko računalo pokušava pokupiti svu silu osobnih i financijskih podataka koje na zaraženom računalu pronađe.

Više o svemu pročitajte na ovoj adresi, i nikada, ali nikada ne klikajte na linkove unutar poruka e-pošte nepoznatih pošiljatelja te ne otvarajte privitke u takvim porukama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još