PREVIŠE PRIJATELJA

Josipović u problemima s Facebookom

12.01.2010 u 16:59

Bionic
Reading

Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović već ima problema s tehnologijom. Naime, na svom profilu na Facebooku ima nekoliko tisuća zahtjeva za nova prijateljstva na koje naprosto ne može odgovoriti

Kako piše novinska agencija Reuters, ovo je manji problem za Josipovića kao državnika nove ere koji bi trebao nadgledati posljednje pregovore s Europskom unijom i odvesti Hrvatsku u zajednicu europskih država 2012. godine.

'Imam 5.000 prijatelja, što je maksimalan broj koji je dozvoljen na Facebooku. Međutim, imam ih još 7.000 na čekanju i ne znam kako ćemo to riješiti', rekao je pravni stručnjak i skladatelj klasične glazbe na državnom radiju u utorak.

Reuters dalje navodi da je Josipović koji je relativno neiskusan u visokoj politici, ali s karijerom netaknutom skandalima, u nedjelju osvojio 60 posto glasova pobijedivši tako zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kojeg su podržale Crkva i konzervativna struja.

Nakon što u veljači preuzme predsjednički položaj, Josipović je rekao da planira završiti operu inspiriranu pokojnim Beatleom Johnom Lennonom. Premijera opere očekuje se na festivalu klasične glazbe 2011. godine.