NORAD SANTA

Pratite kretanje Djeda Božićnjaka preko interneta

24.12.2009 u 08:03

Bionic
Reading

U osam sati ujutro po našem vremenu razdragani djedica kreće u svoj pohod prema domovima djece diljem svijeta, a kako se ispostavlja, ove godine Djed Božićnjak prilično je tehnološki napredovao

Djed Božićnjak započeo je svoje tradicionalno putovanje i uskoro će donijeti veselje djeci diljem svijeta, no i pokojem odraslom koji još uvijek vjeruje u 16 stoljeća staru legendu o njemu.

Ove godine djedica se pobrinuo da bude u toku s tehnološkim trendovima te je otvorio posebnu web stranicu i profile na Facebooku, Twitteru, Picasi, Google Earthu te YouTubeu, a sve da bi ga na njegovom putovanju mogla pratiti tehnološki osviještena djeca.

Djedicu je moguće pratiti i primanjem obavijesti na mobitele, za što se potrebno prijaviti na njegovoj web stranici. Iznenađujuće, na listi zemalja u kojima je moguće pratiti Djeda Božićnjaka nalazi se i Hrvatska.



Iza stranice NORAD Tracks Santa stoji američko-kanadska vojna organizacija NORAD čiji je rad uobičajeno posvećen nadziranju zračnog prostora iznad tih dviju zemalja. Sasvim logično, tijekom današnjeg dana primijetili su let simpatičnog bradatog starca kojem su odlučili pomoći u njegovoj humanitarnoj misiji...

www.noradsanta.org