NAJSKUPLJI WII IKADA

Pozlaćeni Nintendo Wii s tipkama od dijamanata

18.12.2009 u 12:49

Bionic
Reading

Stuart Hughes poznat je po svom ukrašavanju gadgeta plemenitim materijalima, a ovoga puta uhvatio se ukoštac s Nintendovom konzolom Wii koju je obukao u zlato i tipke joj ukrasio dijamantima od 19,5 karata

Stuart Hughes je poznat po dodavanju plemenitih metala i dragog kamenja na elektroničke gadgete, a jedan od poznatijih radova mu je Appleov iPhone 3G S čija vrijednost zbog dragocjenih materijala dosiže 3,2 milijuna dolara. Hughesova modifikacija Wiija je ipak nešto jeftinija, a neki bi rekli - prava sitnica u odnosu na iPhone. Zlatom prekriven Wii se prodaje po cijeni od 299.995 funti ili 484.818 američkih dolara ili 2.429.960 kuna.

Za pozlaćivanje konzole korišteno je 22-karatno zlato, i to oko dva i pol kilograma, a dijamanti su postavljeni na tri tipke na konzoli. Kotaku je pokušao procijeniti njihovu vrijednost uspoređujući je s cijenom zlata i dijamanata na tržištu i došao je do brojke od oko 200.000 američkih dolara, što znači da je ostatak iznosa uloženi rad/profit gospodina Hughesa. U zadnjih šest mjeseci Hughes je napravio tri Wii Supremea, a tvrdi da ih više neće raditi jer mu za tri konzole treba oko šest mjeseci.