RIM I DALJE VODEĆI

iPhone OS prvi put prestigao Windows Mobile

18.12.2009 u 10:23

Bionic
Reading

Analitičari tvrtke ComScore objavili su svoje najnovije podatke vezane uz udio operacijskih sustava na mobilnim uređajima. BlackBerry tvrtke Research In Motion i dalje je dominantan, no dogodile su se promjene na drugom, odnosno trećem mjestu

Svakih nekoliko mjeseci ComScore objavi svoje statističke podatke o udjelu mobilnih operacijskih sustava na tlu SAD-a. Posljednji objavljeni ticali su se srpnja ove godine, kada je najveći broj ispitanika koji su u anketi te kompanije sudjelovali pomoću Blackberryja iznosio nešto iznad 13 milijuna korisnika. Drugo mjesto držali su vlasnici uređaja s Windows Mobileom, i to njih 6.659.579, a treće mjesto rezervirali su vlasnici iPhonea, kojih je ComScore registrirao 6.630.298.

Podaci za listopad ponešto su promijenjeni. Dominacija korisnika Blackberryja se nastavlja i u spomenutom vremenskom periodu bilo ih je 14,96 milijuna, no drugo mjesto su po prvi put preuzeli vlasnici iPhonea, kojih je zabilježeno 8.970.049. Mikrosoftovci su se smjestili na trećem mjestu, a ComScore ih je prepoznao ukupno 7.131.797.

Apsolutno svi igrači na tom dijelu ICT tržišta zabilježili su porast udjela, no preuzimanjem drugog mjesta na listi od Microsofta, Apple je napravio najznačajniji korak.

Potpunu listu udjela mobilnih operacijskih sustava na tlu SAD-a pogledajte na ovoj adresi.