Tehnologija BORBENI SOFTVER

iPhone je spreman za ratno stanje

  • Autor: G. M.
  • 17.12.2009 14:48:54
  • 17.12.2009 13:27:38

Tvrtka Raytheon, poznata po proizvodnji oružanih sustava, najavila je seriju softverskih aplikacija koje bi trebale pretvoriti iPhone u dio borbene opreme

iPhone i iPod sa svojim ekranima osjetljivim na dodir i mrežnim mogućnostima odlično su se uklopili u Raytheonov koncept mrežno orijentiranog ratovanja. Aplikacijom OFT (One Force Tracker), Appleovi uređaji trebali bi omogućiti vojnicima na terenu praćenje svojih snaga u realnom vremenu, što smanjuje mogućnost pogibije u tzv. prijateljskoj vatri.

Sigurni mrežni protokoli koje je razvio Raytheon savršeno funkcioniraju na iPhoneu te omogućavaju brzu razmjenu podataka i lokacije između uređaja. Pored WiFi-ja, GPS-a i mobilne mreže, OFT koristi i akcelerometar ugrađen u iPhone da bi dijagnosticirao status njegova vlasnika.

Osim u vojne svrhe, Raytheon smatra da će OFT koristiti i vatrogascima, ekipama hitne pomoći i spasiocima. Svim tim službama su podaci o njihovoj lokaciji i lokaciji njihovih kolega vrlo važni za aktivnosti koje obavljaju.

www.raytheon.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još