PAŽNJA!

Krađa osobnih podataka preko Twittera

05.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Zlonamjernici ne biraju načine kojima bi nasanjkali korisnike kako bi im ugrabili osobne podatke. Posljednja u nizu prevara lažna je stranica popularnog mikrobloging servisa Twitter

Korisnici koji su se danas spojili na Twitter preko web preglednika dočekalo je službeno upozorenje o lažnoj početnoj stranici ovog web servisa, a koje ima jednu jedinu nakanu – 'ukrasti' korisnicima korisničko ime te lozinku. Stvar ne bi bila toliko opasna s obzirom na to da će vam lažni Twitter pokupiti samo osobne podatke koje koristite na ovom web servisu, no s obzirom na to da veliki broj korisnika koristi jednake podatke na brojnim web servisima, cijela stvar postaje ozbiljnije.

Bilo kako bilo, službeno upozorenje pročitajte na ovoj adresi, a ako kojim slučajem unutar svog profila dobijete poruku sadržaja 'hey! check out this funny blog about you...' s pripadajućim linkom koji vodi na adresu twitter.access-logins.com znajte da se radi o lažnom webu Twittera.

Za one koji ne znaju, navodimo da je Twitter društvena mreža/mikrobloging servis, koji omogućuje objavljivanje i čitanje 'statusa' ostalih korisnika, izrečenog u obliku maksimalnih 140 znakova.