Tehnologija STOP MIKROBIMA

Antibakterijska tipkovnica kao zaštita od svinjske gripe

  • Autor: B. R.
  • 14.12.2009 10:04:30
  • 14.12.2009 7:33:20

Već valjda i ptice na grani znaju da prosječna tipkovnica sadrži više prljavštine i bakterija nego zahodska školjka, te uopće ne čudi što se pažnja industrijskih dizajnera usmjerava prema izradi antibakterijske tipkovnice

Značajan dio idejnih rješenja industrijskih dizajnera diljem svijeta gotovo nikada neće završiti u komercijalnoj varijanti, a hoće li tako biti i s tipkovnicom naziva Keystick, mogli bismo saznati vrlo skoro. Dizajneri Yoonsang Kim i Ensung Park osmislili su sklopivu tipkovnicu koja ujedno sadrži nekakav oblik antibakterijske zaštite.

Kakve točno nažalost nismo uspjeli saznati, no njezini tvorci smjestili su na prednjoj strani oznaku None Bacteria Project, tako da vjerojatno imaju nekog asa u rukavu, a koji bi nas trebao zaštiti od bakterija i sličnih mikro napasti.

Bilo kako bilo, cijela ideja ove sklopive tipkovnice Keystick nam se dopada, neovisno o antibakterijskom faktoru, a sa žaljenjem moramo reći da su priložena te druge objavljene fotografije jedino što smo o njoj uspjeli saznati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još