ŠIRENJE TRŽIŠTA

Francuski mobilni operater postao klijent Xclaima u Poljskoj

11.12.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Unatoč padu tržišta, hrvatski Xclaim - inovativni hibrid display i search oglašavanja - raste na tržištima istočne Europe

Xclaim, igrač na tržištu kontekstualnog oglašavanja na tržištima jugoistočne Europe, odnedavno je postao pružatelj usluga Orange telecomu, najvećem mobilnom operateru u Poljskoj.

Unatoč činjenici da zadnjih nekoliko mjeseci tržište oglašavanja trpi velike gubitke, Xclaim u Poljskoj pobjeđuje u žestokoj konkurenciji tri tržišna igrača, a nedavno je s radom krenuo i ured Xclaima u Slovačkoj.

'Primjećujemo povećanje pozornosti najvećih kompanija prema novim platformama za oglašavanje koje omogućuju ciljano oglašavanje uz manji trošak, ali istovremeno i želju za očuvanjem branda. Xclaim upravo to pruža u jednoj usluzi. Povezuje ključne riječi s oglašivačem kontinuirano držeći svijest korisnika uz njihov omiljen brand', izjavio je Jan Jilek, šef strategije Xclaimaa.

U vremenu krize tvrtke ispituju i nove mogućnosti promocije svojih proizvoda. Tako u Xclaimu autorski tim već dvije godine radi na potpuno novom sistemu, svojevrsnom nastavku uspješne priče od prije dvije godine.

www.xclaim.hr