Tehnologija PLANOVI ZA 2010.

Acer najavio šest novih mobitela na Androidu

  • Autor: B. R.
  • 10.12.2009 13:39:42
  • 10.12.2009 11:47:37

Drugi najveći proizvođač računala na svijetu objavio je svoje planove za nadolazeću godinu. Acer se prilično ozbiljno uključuje na tržište mobitela, jer bi nas sljedeće godine iz ove kompanije moglo dočekati čak šest uređaja

Prema najavama, iz Acera bi u samo prvoj polovici sljedeće godine na tržište trebalo doći čak šest uređaja. Ono što zvuči zanimljivo je to da će svih šest uređaja kao pokretačku snagu koristiti Googleov Android.

'Još uvijek razmišljamo o svojim potezima za drugu polovinu 2010. godine', izjavio je Roger Yuen, potpredsjednik Acerova ogranka mobitela.

Najavljeni Acerovi uređaji bit će predstavljeni u sva tri cjenovna ranga, niske, srednje i visoke cijene, a neki od modela bit će namijenjeni i poslovnim korisnicima. Točan datum predstavljanja uređaja nije poznat.

Acer upravo sada tržištu isporučuje svoj prvi mobilni uređaj na Androidu naziva Liquid. Uređaj je baziran na Qualcommovom procesoru takta jednog gigaherca nazvanom Snapdragon, operativni sustav mu je Android u verziji 1.6, a posebnost ovog telefona je podrška za 3D grafiku, što ga čini prvim takvim telefonom s Android OS-om. Liquid ima WVGA ekran dijagonale tri i pol inča te je opremljen WiFi adapterom i A-GPS prijamnikom. Radi se o 3G telefonu koji internetu pristupa putem HSDPA protokola.

www.acer.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još