Tehnologija VELIKI IGRAČ

Seagate ulazi na tržište SSD diskova

  • Autor: G. M.
  • 8.12.2009 15:07:54
  • 8.12.2009 12:31:14

Najveći proizvođač tvrdih diskova na svijetu tvrtka Seagate, najavila je ulazak na sve napučenije tržište SSD diskova, kojim danas dominiraju Intel, Micron i Samsung

Seagate je najavljivao svoj ulazak na tržište solid state diskova još 2007, pa onda 2008, no to se nije dogodilo. Sada je veliki proizvođač napokon ozbiljan u svojoj nakani, jer se ponudom svojih SSD diskova odlučio obratiti 'ozbiljnijoj' publici. Naime, Seagate će svoju liniju diskova Pulsar ponuditi za podatkovne centre tj. poslovne korisnike.

Pulsar karakterizira kapacitet do 200 GB te brzine pisanja od 200 MB u sekundi, odnosno čitanja od 240 MB u sekundi što je doista impresivan podatak.

Kako sada stvari stoje, sudeći prema ovom potezu Seagatea, bit će samo pitanje trenutka kada će Seagate predstaviti SSD diskove i za krajnje korisnike te tako dodatno pokrenuti ovaj segment tržišta. SSD diskovi su još uvijek prilično skupi te se na kupnju odlučuju tek entuzijasti. Gartner procjenjuje da će se 2010. tržište SSD diskova udvostručiti i doseći vrijednost od jedne milijarde dolara.

www.seagate.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još