Tehnologija EASTER EGG

Googleove skrivene mogućnosti u aplikaciji za iPhone

  • Autor: B. R.
  • 2.1.2009 13:26:59
  • 2.1.2009 13:09:00

Internetski div Google sakrio je određene mogućnosti unutar svoje aplikacije za iPhone, a s obzirom na to da ih nitko od korisnika nije uspio sam pronaći, odlučio je o njima javnost izvijestiti na svom službenom blogu

Tijekom studenog prošle godine Google je predstavio svoju aplikaciju Google Mobile App with Voice Search, namijenjenu mobitelu iPhone, koja je korisnicima omogućavala glasovno pretraživanje sadržaja na uređaju na kojem je instalirana. Ono što Google tada nije razotkrio je činjenica da opcije spomenute aplikacije sadrže određene skrivene mogućnosti.

Skrivene mogućnosti nalaze se u odrednici Settings, no sasvim očekivano, na prvi pogled nisu vidljive. Uz podosta kretanja prstom po ekranu prema gore, ispod opcije About otkriva se nova mogućnost nazvana Bells and Whistles. Nakon pristupa ovoj opciji, korisniku je omogućeno da promijeni boju aplikacije, da promijeni određene sistemske zvukove aplikacije te da aktivira grafički prikaz glasa tijekom korištenja aplikacije.

Više o svemu pročitajte na ovoj adresi, a svakako pročitajte i službeno Googleovo objašnjenje skrivenih mogućnosti.

Inače, tzv. Easter Egg su namjerno sakrivene poruke, vicevi ili mogućnosti u filmovima, knjigama, CD ili DVD medijima, softverima, web stranicama ili video igrama, a više o ovom 'trendu' možete pročitati na stranicama Wikipedije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još