ISPROBALI SMO GPS

S Navigonom 8410 nećete se izgubiti

03.12.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Navigacijski uređaji pronalaze put do sve većeg broja automobila, stoga uopće ne čudi što sve veći broj ovih uređaja pronalazi put do domaćih trgovina. Posredovanjem Chipoteke odlučili smo isprobati mogućnosti najjačeg modela GPS-a tvrtke Navigon

Njemačka tvrtka Navigon jedan je od pionira na tržištu GPS uređaja u kategoriji potrošačke elektronike. Još od 1991. tržištu isporučuju svoja rješenja svih vrsta. Na adresu tportala došao je trenutačno najjači model GPS-a dostupan u Hrvatskoj, oznake 8410.

Nema puno filozofije što se tiče dizajna GPS-a Navigon 8410 – jednostavan elegantni izgled kućišta uklopit će ovaj GPS u unutrašnjost bilo kojeg automobila. Navigon 8410 isporučuje se s uobičajenim dodacima poput postolja za uređaj koje sadrži 'priljepak' koji omogućuje njegovo postavljanje na prednje staklo automobila, kabel za napajanje s pripadajućim nastavkom za utor upaljača unutar automobila, kabelom za strujno napajanje, USB kablom te futrolom za nošenje samog uređaja.

Prednju stranu Navigona 8410 gotovo u potpunosti prekriva petoinčni zaslon osjetljiv na dodir, potpune dimenzije uređaja iznose 138 puta 83,5 puta 18,7 milimetara, a sam uređaj teži 225 grama.

Verzija Navigona 8410 koja se može nabaviti u Chipoteci isporučuje se s kartom Europe pa tako i s onom Hrvatske. Ipak, karte nekih većih europskih gradova opremljene su i dodatnim detaljima poput onog nazvanog Real City3D koji omogućuje prikaz trodimenzionalni prikaz određenih raskršća sa semaforima.

Što se ostalih karakteristika tiče, Navigon 8410 opremljen je svime što si možete zamisliti – Bluetoothom za povezivanje s mobilnim uređajima te obavljanje telefonskih poziva preko GPS-a ili za reprodukciju multimedije, mogućnost odabira 2D/ili3D pogleda karata, unosa koordinata, odabir dnevnog ili noćnog režima rada te raznim drugim dodacima.

Ono što se uz uređaj ne isporučuje, a prilično je zgodan dodatak, DVB-T modul za Navigon 8410 koji GPS pretvara u prijenosni televizijski prijemnik.

Navigon 8410 u radu se pokazao doista besprijekornim i nemamo nikakve zamjerke na njega. Nabaviti ga možete u dućanima Chipoteke po cijeni od 2.999 kuna.