Tehnologija PROMJENE PRIVATNOSTI

350 milijuna korisnika i opet promjene na Facebooku

  • Autor: B. R.
  • 2.12.2009 9:30:26
  • 2.12.2009 8:02:45

Brojku od 250 milijuna korisnika Facebook je dostigao tijekom srpnja, 300 sredinom rujna, a trenutnu, 350 milijuna korisnika, tijekom jučerašnjeg dana. Osnivač servisa obavijestio je javnost o tom dostignuću, a najavio je i neke promjene na servisu

Mark Zuckerberg ponovo se javio na službenom blogu Facebooka, ovoga puta kako bi izvijestio da je njegovo djelo dosegnulo brojku od 350 milijuna korisnika.

Zuckerberg je izvijestio i o još nekim promjenama koje se prvenstveno tiču privatnosti korisnika.

Naime, dogodit će se promjene koje se odnose na privatnost korisnika unutar raznih mreža i zajednica vezanih uz određenu instituciju, lokaciju, regiju ili tvrtku. Korisnici u takvim zajednicama dijele podosta osobnih podataka, no problem nastaje kada zajednice narastu toliko da se sastoje od nekoliko desetaka milijuna korisnika.

Upravo iz tog razloga Facebook uklanja mreže, a uvodi opciju novih postavki privatnosti koje će  omogućiti korisnicima da bolje upravljaju njima. Korisnici će tako moći bolje upravljati postavkama apsolutno svake informacije koju stvore ili objave na Facebooku.

Facebook očekuje mišljenje od svojih korisnika o najavljenim promjenama koje bi se trebale implementirati tijekom nadolazećih tjedana.

www.facebook.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još