Tehnologija SURADNJA FBI-A I KINE

Nove osude zbog ilegalne prodaje softvera

  • Autor: B. R.
  • 2.1.2009 10:01:07
  • 2.1.2009 9:47:00

Sud na jugu Kine osudio je jedanaest osoba zbog sudjelovanja u nelegalnoj distribuciji Microsoftovih softverskih rješenja tijekom nekoliko proteklih godina

Prema navodima kineskih medija, 11 osoba osuđeno je u kineskom gradu Shenzenu na kazne u trajanjima između 18 mjeseci i šest i pol godina. Prema navodima Microsofta, osuđenici su bili pripadnici jedne od najgorih organizacija koje se bave ovom prljavom rabotom, a što im je tijekom nekoliko proteklih godina donijelo zaradu od oko dvije milijarde dolara.

Ovaj slučaj specifičan je i zbog još nečega. Ovo je, naime, prvi put da su jednu globalnu antipiratsku istragu zajedno vodili američki FBI i kinesko Ministarstvo javne sigurnosti, koje je nadležno za ovu problematiku u Kini.

Kompleksna istraga započela je još tijekom 2007. godine, a do sada je ukupno uhićeno 25 osoba. Svi osuđenici krivi su zbog toga što su nelegalno distribuirali piratske verzije Microsoftovih softverskih rješenja, prvenstveno Windowsa XP i Officea 2007. Prilikom razbijanja ovog piratskog lanca kineske vlasti zaplijenile su softvera u vrijednosti većoj od 500 milijuna dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još