HP PROBOOK 5310m

Ultratanki poslovni prijenosnik iz HP-a

26.11.2009 u 13:23

Bionic
Reading

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u zagrebačkom hotelu Esplanade, tvrtka Hewlett-Packard predstavila je novitet u svojoj seriji poslovnih prijenosnika ProBook, tanašni model HP ProBook 5310m

HP u promociji ovog prijenosnika koristi pomalo nespretnu sintagmu: 'Najtanje prijenosno računalo na svijetu sa svim uobičajenim funkcijama i performansama.' Drugim riječima, nije riječ o najtanjem prijenosniku, već o najtanjem prijenosniku koji može zaslužiti naslov poslovnog, prema HP-ovim kriterijima. 

Iako konkretan uređaj nije prikazan na prezentaciji, u Hrvatskoj bi trebao biti već drugi tjedan, a specifikacije su mu uistinu zanimljive: svega 23 milimetra debljine i 1,7 kilograma težine, a sve to u aluminijskom kućištu sa zaslonom dijagonale 13,3 inča. Unutra se nalazi procesor Intel Core 2 Duo SP9300, do 4 GB RAM memorije, tvrdi disk kapaciteta do 320 GB te moćna baterija koja će trajati i do sedam sati, no nedostaje optička jedinica, tako da HP-ova spomenuta definicija pomalo pada u vodu.

Ipak, sve sjeda na svoje mjesto kad vidite cijenu, koja iznosi svega 4.406 kuna u verziji s procesorom Celeron, odnosno 6.863 kune sa snažnijim procesorom Core 2 Duo.