ISPROBALI SMO

Solarni punjač za gadgete

26.11.2009 u 08:06

Bionic
Reading

Zahvaljujući blagodatima kupovine preko interneta došli smo u posjed jednog prilično simpatičnog gadgeta. Solarni punjač za gadgete udahnut će život cijelom nizu elektroničkih naprava koje su ostale bez izvora napajanja

Prijenosne elektroničke igračke raznih vrsta i oblika neizostavni su dio kolekcije svakog iole dostojnog geeka, koji se od njih ne odvajaju ni u jednom jedinom trenutku. Problem na koji apsolutno svi vlasnici takvih uređaja nailaze je vijek trajanja baterije, koja kad se isprazni čak i najskuplju elektroničku napravu pretvara u neupotrebljivi komad plastike, metala i raznih drugih komponenti.

Pod punim nazivom Multi Purpose Portable Solar Charger Phone/Mp3/Mp4/iPod dolazi nam prijenosni solarni punjač za gadgete koji će ih ponovo vratiti u život.

Prvo što smo primijetili kod ovog punjača je njegova kompaktnost: potpune dimenzije samog punjača iznose 94 x 44 x 11 milimetara, čime postaje izuzetno praktičan dodatak za nošenje, a isporučuje se i s praktičnom vezicom za to.

Solarna komponenta aktivira se čim punjač primijeti i najmanje naznake svjetlosti, no svoju punu snagu pokazuje kada se izloži direktnoj  sunčevoj svjetlosti. Svu sakupljenu struju punjač pohranjuje u ugrađenu bateriju kapaciteta 1350 mAh i čuva je sve do trenutka dok na njega ne prikopčate neki gadget koji je potrebno napuniti.

Uz punjač se isporučuje sva sila dodataka koji omogućuju da punjač omogući napajanje mobitelima iPhone, Nokia, Motorola ili Sony Ericsson, obitelji multimedijskih playera iPod ili bilo kojem drugom uređaju koji se može napajati USB vezom.

Kako bi se vizualno uklopio u ostatak kolekcije elektroničkih naprava, proizvođač je osigurao da Multi Purpose Portable Solar Charger Phone/Mp3/Mp4/iPod bude dostupan u nekoliko boja, i to u plavoj, rozoj, srebrnoj i crnoj.

O uređaju se nema više što reći, jer obavlja jednu jedinu funkciju i obavlja ju dobro. Iako mu cijena na različitim web odredištima prilično varira, mi smo svoj primjerak nabavili po cijeni od 7,22 dolara.

SPECIFIKACIJE:

Multi Purpose Portable Solar Charger Phone/Mp3/Mp4/iPod

Solarna ploča: 5.5 v, 80 mA
Ugrađena baterija: 1350 mAh
Izlazna voltaža: 5,5 V
Punjenje baterije solarnim putem: 10 – 15 sati
Punjenje baterije USB vezom: oko pet sati
Izlazni priključci: digitalne kamere, prijenosni multimedijski uređaji, mobiteli raznih proizvođača
Dostupne boje: plava, roza, srebrna, crna
Dimenzije: 94 x 44 x 11 milimetara
Cijena: 7,22 dolara