Tehnologija PS3 KAO SUPERRAČUNALO

Američka vojska probleme rješava PlayStationom

  • Autor: B. R.
  • 25.11.2009 12:41:52
  • 25.11.2009 11:40:58

Američke zrakoplovne snage već neko vrijeme testiraju mrežu igraćih konzola PlayStation 3 za pokušaje izračuna kompleksnijih računalnih i video problema, no sudeći prema objavi na službenim stranicama postojeća mreža nije dovoljna za sve njihove potrebe

U. S. Air Force, zrakoplovni ogranak američke vojske, objavio je da je u procesu nabavke čak 2.200 igraćih konzola PlayStation 3, i to u svrhu 'slaganja' vlastitog superračunala. Nova pošiljka igraćih konzola bit će smještena u laboratoriju Air Force Research Laboratory u New Yorku, a bit će pridodana postojećoj mreži od 336 PlayStationa.

Air Force će ovaj sistem koristiti za pronalazak najboljeg načina implementacije raznih aplikacija u vojne svrhe. Američka vojska pokušat će saznati je li moguće implementirati procesorsku arhitekturu Cell Broadband Engine, prisutnu u konzoli PlayStation 3, u svrhe vojnih simulacija i rješavanja raznih računalnih problema.

Dokument o nabavci 2.200 konzola PlayStation 3 u svrhu vojnih istraživanja američke vojske možete pogledati na ovoj adresi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još