SVE ZBOG ZDRAVLJA

Appleove dionice u padu zbog Stevea Jobsa

31.12.2008 u 10:12

Bionic
Reading

Još od ljeta ove godine, spekulira se o možebitnim zdravstvenim problemima prvog čovjeka Applea. Sasvim očekivano, ovom viješću pogođene su i dionice Applea, koje su ovoga tjedna zabilježile dodatni pad

Tijekom ovoga tjedna, Appleove dionice (AAPL) sa 86,61 dolara pale su na 84,72, što je pad od oko dva posto. Ipak, na kraju utorka zaustavile su se na cijeni od 86,29 dolara što je pak nešto slabiji pad od 0,37 posto.

Ovotjedni pad cijene uzrokovan je nekolicinom faktora. Napis na respektabilnom ICT blogu Gizmodo o zdravstvenim problemima Stevea Jobsa koji neće održati svoj tradicionalni uvodni govor na nadolazećem Macworldu definitivno je jedan od razloga, no drugi definitivno leži u odluci Applea da nakon nastupa na 'svom' sajmu isti doživotno napusti.

Problemi sa zdravljem Stevea Jobsa sežu još u 2004. kada je izvijestio javnost da je operirao rak gušterače, no tijekom ove godine pojavile su se nove spekulacije. Njegov očigledno narušen izgled uzrokovao je brojna nagađanja o njegovu trenutačnom zdravstvenom stanju, a tijekom listopada u javnost je puštena 'patka' da je prvi čovjek Applea doživio blagi srčani udar, što je tijekom tog tjedna uzrokovalo pad dionica kompanije od čak deset posto.