Tehnologija MINI 3I OPHONE

Dell ušao na tržište pametnih telefona

  • Autor: G. M.
  • 23.11.2009 15:42:42
  • 23.11.2009 10:34:39

Poznati proizvođač računala Dell zgotovio je pametni telefon i planira ga za početak početi prodavati na kineskom tržištu

Dell je napokon odlučio prekinuti spekulacije te je objavio informacije o pametnu telefonu koji je nazvan Mini 3i Ophone. Izdane su i specifikacije za inačicu koja će se prodavati na kineskom tržištu. Radi se o 2G aparatu što znači da podatke prenosi putem EDGE protokola i da će po toj karakteristici dosta zaostajati za sličnim proizvodima na zapadnim tržištima.

Ostale performanse smještaju ga uz bok svim modernim telefonima, a pogotovo ekran razlučivosti 640 puta 360 piksela i dijagonale tri i pol inča. Dellov ekran nije ništa manji nego Nokia N97 koju proizvođač voli nazivati mini-računalom. Na popisu mogućnosti nalazi se Bluetooth adapter, kamera razlučivosti tri megapiksela, proširenje microSD karticama i GPS prijamnik s već instaliranim kartama.

Početak prodaje trebao bi se dogoditi za tjedan dana na kineskom tržištu, a nakon toga bi se Ophone ponudio i na tržištima Južne Amerike. Razlozi za lansiranje na kineskom tržištu očiti su; China Mobile ima 500 milijuna pretplatnika. Vjerujemo ipak da bi Dell mogao nadograditi uređaj sa 3G sposobnostima prije nego što ga ponudi zahtjevnijim zapadnim tržištima.

www.dell.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još