PLAYNOW PLUS

Neograničeno skidanje glazbe uz T-Mobile i Sony Ericsson

19.11.2009 u 14:51

Bionic
Reading

T-Mobile je u suradnji sa Sony Ericssonom ponudio korisnicima PlayNow plus uslugu preuzimanja glazbe u neograničenim količinama za samo 39 kuna mjesečno

PlayNow plus omogućava korisnicima preuzimanje neograničene količine pjesama za samo 39 kuna mjesečno. U tu naknadu je uračunat i sav promet koji korisnik napravi samim preuzimanjem pjesama. Glazbena baza koju su T-Mobile i Sony Ericsson osigurali broji oko dva milijuna pjesama, sastavljena od stranih, ali i domaćih autora. Preciznije, glazbeni katalog nudi izdanja najvećih svjetskih izdavača, kao što su Sony Music, Universal, Warner i EMI, a u ponudi su i pjesme domaćih izdavačkih kuća Croatia Records i Dancing Bear Records.

Korisnik PlayNow plusa može kreirati svoj profil, pretraživati i preuzimati glazbu, preporučiti svoje omiljene pjesme drugim PlayNow plus korisnicima te pogledati najsvježije glazbene vijesti s izravnim linkovima na izvođače i njihove pjesme. Dostupne su i TrackID top liste koje daju pregled najpopularnijih pjesama po pojedinim zemljama, uključujući i Hrvatsku.

Uslugu je moguće ostvariti samo na tri Sony Ericssonova Walkman mobilna telefona koji su kompatibilni s uslugom PlayNow plus - W595, W705 i W995. Treba spomenuti da usluga neće funkcionirati na starijim modelima koji imaju implementiranu PlayNow uslugu, mora biti PlayNow plus kompatibilan uređaj. Sony Ericsson je najavio skori izlazak novih modela kompatibilnih s tom uslugom.

Pjesme se nude u formatu odf koji je zaštićen DRM-om, što znači da će se pjesme moći pokretati samo i isključivo na telefonu u kojem se nalazi SIM kartica s aktiviranom uslugom i koji je PlayNow plus kompatibilan. Moguće je spojiti telefon na vanjske zvučnike ili HiFi uređaje putem kabela, Bluetootha iliWiFija te tako glazbu slušati na nekim drugim uređajima. Pjesme se ne mogu kopirati na računalo ili drugi mobitel, a kada korisnik isključi PlayNow plus uslugu, pjesme koje se već nalaze u njegovu telefonu se zaključavaju i ne mogu se više slušati.

www.t-mobile.hr