PRESELJENJE UREDA

Loši financijski rezultati i otkazi u Sony Ericssonu

19.11.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Proizvođač mobitela Sony Ericsson objavio je preseljenje svojih poslovnih jedinica iz North Caroline u Atlantu, gašenje otprilike deset svojih ureda diljem svijeta te ukidanje oko 2.000 radnih mjesta

Sony Ericsson objedinjuje nekoliko svojih poslovnih jedinica zatvarajući one u Seattleu, Miamiju, San Diegu, švedskoj Kisti te indijskom gradu Chennaiju, izvijestila je glasnogovornica kompanije Stacy Doster.

Zatvaranje poslovnih jedinica plan je Sony Ericssona najavljen u travnju ove godine, a u sklopu kojeg će smanjiti ukupan broj djelatnika za 20 posto. Dosada je otpušteno 400 zaposlenika, a do polovine sljedeće godine Sony Ericsson ih, kako bi ispunio željeni cilj, planira otpustiti još 1.600.

Prošlog mjeseca kompanija je izvijestila o gubicima u trećem kvartalu u iznosu od 164 milijuna eura, što je značajan porast usporedi li se s gubitkom od 25 milijuna eura prijavljenom u istom kvartalu, no godinu ranije. Također, prodaja mobitela je u proteklom kvartalu pala za nešto više od 40 posto.