Tehnologija ASUS UL30Vt

Ultraprijenosnik sa solidnom grafikom

Asusov najnoviji prijenosnik odlikuje se skromnim dimenzijama, elegantnim kućištem i - gle čuda - dodatnom grafičkom karticom, što ga čini odličnim rješenjem za korisnike koji ne prihvaćaju kompromise

Asus UL30Vt ima zaslon dijagonale 13,3 inča (razlučivost je 1366x788 piksela), a aluminijsko mu je kućište debelo manje od jednog inča. U takvom prijenosniku očekivali bismo poneki kompromis, no riječ je o jednom od najbolje posloženih takvih prijenosnika na tržištu.

UL30Vt dolazi u nekoliko konfiguracija, no jači procesor u ponudi je solidan (i štedljiv) Intel Core Duo SU7300 radnog takta 1.4 GHz. Tu je i do 4 GB DDR3 RAM memorije, tvrdi disk je maksimalnog kapaciteta 500 GB, a tu su i tri USB porta, VGA D-sub konektor i HDMI izlaz, WiFi i Bluetooth te web kamera razlučivosti 0,3 megapiksela.

Posebno je zanimljivo riješena grafika: slično kao i u MacBookova Pro, tu je i integrirani grafički čip (Intel GMA X4500MHD) koji štedi bateriju i zasebni Nvidijin grafički čip GeForce G210M sa 512 MB memorije. Cijena je nepoznata, no bude li ispod 1000 dolara za verziju s jačim procesorom, bit će to vrlo konkurentan uređaj u ovoj klasi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još