ST550 I ST500

Po dva LCD ekrana u dva nova Samsungova fotića

16.11.2009 u 10:41

Bionic
Reading

Samsung Electronics predstavio je u Hrvatskoj svoje kompaktne digitalne fotoaparate ST550 i ST500 s LCD zaslonom i na prednjoj i na stražnjoj strani, čime je omogućio svojim korisnicima da stanu ispred fotoaparata i snime autoportret

Samsung ST550 na stražnjoj strani ima LCD zaslon osjetljiv na dodir veličine 3,5 inča. Uz rezoluciju od 1.152K, LCD zaslon na modelu ST550 donosi skoro četiri puta veću rezoluciju nego tradicionalni fotoaparati te ima reakciju na haptičku vibraciju. CCD od 12.2 mpx i 27mm širokokutna leća Schneider-KREUZNACH sa 4,6 puta optičkim zumom omogućuje širi spektar fotografiranja s manje udaljenosti, stvarajući jasne i čiste prikaze s uravnoteženom rezolucijom od sredine snimka prema rubovima.

Dodatne inovacije uključuju Samsungovo korisničko sučelje Smart Gesture s ugrađenim senzorom za gravitaciju, što znači da je - jednom kad je fotoaparat uključen - dovoljno dotaknuti LCD zaslon na prednjoj strani i fotoaparat će automatski biti namješten na način snimanja za autoportrete s uključenim detektorom osmijeha. Drugim riječima, ukoliko se korisnik želi snimiti, treba samo dotaknuti zaslon i nasmiješiti se, a fotoaparat će sve dalje napraviti sam. Zajedno s inovativnim Samsungovim tehnologijama poput Smile Shot (snimanje osmijeha), Smart Face Recognition (pametno prepoznavanje lica) i Smart Auto (pametno automatsko snimanje), korisnicima je pružena mogućnost da jednostavno snime savršenu fotografiju.

Samsungova inovativna tehnologija Smart Face Recognition može zapamtiti do 20 različitih lica te namjestiti fokus i ekspoziciju prema licu osobe koja je zabilježena kao najvažnija. Također omogućuje korisnicima da razmještaju fotografije prema zabilježenim licima i pretražuju Smart Album prema osobama na slici, umjesto da otvaraju svaku pojedinu sliku u fotoaparatu.

Uz profesionalne fotografije, ST550 i ST500 mogu snimati i 720p HD videozapis od 30 okvira u sekundi u H.264 formatu, što je dvostruko veći kapacitet snimanja nego MPEG4 format te četiri puta više od MJPEG formata. HDMI povezivost znači da se HD videozapisi mogu kvalitetno gledati na svakom HD televizoru ili HD monitoru.

ST550 i ST500 dostupni su na svim prodajnim mjestima Europatradea po cijeni od 2.330 kuna.