D'22M

Končarevo računalo namijenjeno hotelijerima

13.11.2009 u 10:37

Bionic
Reading

Ekološki osviještena obitelj Končarevih računala dobila je novog člana - sve-u-jedan model D'22M, namijenjen prvenstveno hotelima. Riječ je o računalu opremljenom digitalnim i analognim TV prijamnikom, koje slijedi načela zelenih informacijskih tehnologija te se odlikuje izuzetno skromnom potrošnjom električne energije od svega 60 watta

Računalo je osmišljeno kao elegantno rješenje za primjenu u hotelskim sobama i apartmanima, koje gostima omogućava jednostavno korištenje mnogih usluga kao što su IPTV, odnosno video na zahtjev, pristup internetu i hotelskim informacijama, pregled fotografija i videozapisa s digitalnih ili analognih kamera i USB memorija te zabavne trenutke uz računalne igre. Lako će se uklopiti i u kućanstva kao računalo koje po potrebi postaje drugi TV prijamnik.

Budući da je računalni modul smješten u okvir zaslona, eliminirana je potreba za dodatnim kabelima i napajanjem, a njime se (kao i funkcijama TV prijamnika) upravlja daljinskim upravljačem, odnosno bežičnom tipkovnicom i mišem.

'Modelom D'22M slijedimo načela društvene odgovornosti i zelenih informacijskih tehnologija, kojih se držimo od samog početka. Zahvaljujući pomno odabranim komponentama, prosječna potrošnja električne energije ovog stroja manja je od uobičajene žarulje, čime su zajamčene značajne uštede. Siguran sam da će mnogi hotelijeri i kućanstva pronaći u njemu idealno rješenje za svoje potrebe', rekao je Damir Nožica, voditelj poslovne jedinice Informatička oprema tvrtke Končar – Elektronika i informatika d.d.

Zaslon dijagonale 22 inča prikazuje sliku u visokoj rezoluciji, prikladnoj pregledu filmova i multimedijskih sadržaja. Štedljivi procesor Intel Atom s gigabajtom radne memorije i 160 gigabajta čvrstog diska dostatan je za pokretanje potrebnih aplikacija, a stroj je opremljen i svim priključcima uobičajenim za današnje TV prijamnike.

Dimenzije računala D'22M su 458 x 340 x 73 milimetara s podnožjem, a dolazi s VESA nosačem za ugradnju na zid ili stalak. Predložena cijena iznosi 3252 kuna + PDV, s uključenim operacijskim sustavom Microsoft Windows XP Home Edition.

Ponudu Končarevih računala možete pregledati na adresi www.racunala.koncar.hr. Računalo D'22M isporučuje se s tvorničkim jamstvom u trajanju od 24 mjeseca.