Tehnologija SPASILE GA PALAČINKE

Oslobođen optužbi zbog statusa na Facebooku

  • Autor: B. R.
  • 12.11.2009 12:22:15
  • 12.11.2009 11:52:13

Ako se ne varamo, ovo je prvi puta da je netko oslobođen kriminalnih optužbi zbog svog statusa na nekoj od društvenih mreža

Poruka 'Gdje su moje palačinke?', objavljena na društvenoj mreži Facebook, zvuči kao još jedna u nizu statusnih izjava kakvim je ova društvena mreža naprosto zatrpana, no upravo ona spasila je devetnaestogodišnjeg Rodneyja Bradforda od optužbe za provalu.

Bradford je naime tijekom 18. listopada uhićen pod optužbom provale, a ako je vjerovati internetskim napisima ono što je na Facebooku napisao dan ranije iskorišteno je kao odgovarajući alibi.

Spomenuta statusna poruka objavljena je dan ranije, 17. listopada u 11 sati 49 minuta, upravo u vrijeme kada se događala provala. Poruka je objavljena iz stana oca mlađahnog optuženika, a njegov branitelj odlučio je ovo iskoristiti kao odličnu obranu. Sud je uvažio status na Facebooku i Bradford je išetao iz pritvora kao slobodan čovjek, a protiv njega su odbačene sve optužbe.

John Browning, član odvjetničke komore u Dallasu, navodi: 'Ovo je prvi meni poznat slučaj da je status na društvenoj mreži uvažen kao oslobađajući dokaz. Do sada su se takve poruke koristile isključivo u optužujuću svrhu.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još