Tehnologija BLOKIRAT ĆE PRISTUP?

Murdoch: Google mi krade sadržaje!

  • Autor: Hina
  • 10.11.2009 16:07:44
  • 10.11.2009 15:12:55

Australski medijski magnat optužio je američku internetsku tvrtku Google da krade sadržaje s njegova komunikacijskog carstva News Corporation, zaprijetivši da će blokirati pristup svojim stranicama

'To su ljudi koji se zadovoljavaju time da uzmu sve što ih zanima, da kradu naše priče. Tvrdimo da kradu naše priče jer se njima služe bez novčane naknade', izjavio je Murdoch prošli vikend u intervjuu TV postaji Sky News.

'Takav je Google, Microsoft, Ask.com, puno njih... Nisu se smjeli koristiti besplatnim pristupom sve ovo vrijeme i mislim da smo se uspavali', dodao je.

Glavni direktor News Corp kazao je da namjerava spriječiti Googleov pristup svojim stranicama.

Čini se da Google nisu pogodile te prijetnje. U priopćenju objavljenu u Londonu tvrtka je podsjetila da mediji nadziru sadržaje koje pristaju postaviti na Google News.

'Tisak potpuno slobodno odlučuje hoće li se njegov sadržaj i koji dio tog sadržaja pojaviti među rezultatima pretrage', istaknula je tvrtka.

'Izdavači stavljaju svoj sadržaj na web jer žele da ga se pronađe, također se jako malo njih odlučuje ne uključiti svoj materijal na Google News i pretraživanje interneta. No, ako nam kažu da ga ne uključimo, to ne činimo', dodaju iz Googlea.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još