Tehnologija CRY TRANSLATOR

iPhone prevodi plač malih beba

  • Autor: B. R.
  • 5.11.2009 16:20:53
  • 5.11.2009 13:56:46

Svaki roditelj zna da je u najranijoj dobi djeteta izuzetno teško znati prepoznati što njegov određeni plač ili zvukovi koje proizvodi znače. Ovdje bi od pomoći mogla biti najnovija aplikacija za iPhone

Pod nazivom Cry Translator dolazi nam aplikacija za iPhone koja će prvo 'slušati' plač djeteta, zatim analizirati frekvenciju, glasnoću i 'boju' plača djeteta, a deset sekundi nakon analize isporučit će jedan od dostupnih rezultata – glad, pospanost, stres, nervoza ili dosada.

Shodno prikazanom rezultatu, roditelj može dalje djelovati te umiriti svoje djetešce na odgovarajući način. Osim što će roditeljima interventno pomoći, omogućit će im da sami u buduće prepoznaju što određeni plač predstavlja.

Sigurno se, jednako kao i mi, pitate kako je ovako nešto moguće i radi li se ovdje samo o prevari? E, pa proizvođač ove aplikacije, tvrtka Biloop Technologic, navodi da je aplikacija detaljno klinički ispitana i u 96 posto slučajeva pokazala se točnom.

Kako bilo Cry Translator moguće je nabaviti po cijeni od 30 dolara, no trenutačno se nalazi u promotivnom razdoblju distribucije i moguće ju je nabaviti po cijeni od 9,99 dolara.


www.crytranslator.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još