XPERIA X10

Stiže Sony Ericssonov Android

03.11.2009 u 11:04

Bionic
Reading

Sony Ericsson odlučio je uskočiti na Androidov vlak te je službeno najavio pametni telefon Xperia X10 koji koristi Googleov operativni sustav

Xperia X10 bazirana je na operativnom sustavu Android, nažalost na verziji 1.6. Trenutačno aktualna verzija je 2.0. Sony Ericsson slično je kao i s prvom Xperiom odlučio sam razviti grafičko sučelje za upravljanje telefonom koje je nazvao Rachel.

Dizajn telefona uzak je i visok zbog zaslona razlučivosti 480 puta 854 piksela. Vjerujemo da iza izbora tog zaslona stoji namjera reproduciranja videa. Postavljen horizontalno, to je impresivan wide screen zaslona dijagonale četiri inča.

Xperia X10 posjeduje sve mogućnosti modernog pametnog telefona, WiFi, Bluetooth, A-GPS prijamnik, FM radio i digitalnu kameru razlučivosti 8,1 megapiksela. Zanimljiva su softverska rješenja koja je proizvođač implementirao pod imenima Timescape i Mediascape.

Timescape će objediniti sve aktivnosti vezane uz određenu osobu kao što su Facebook, Twitter, fotografije, e-mailovi i poruke. Da bi vlasnik telefona provjerio svoju komunikaciju s jednom osobom, neće morati pretraživati svaki od ovih servisa i usluga zasebno, već će mu sve biti dostupno kroz ime i prezime osobe.

Mediascape omogućava bolju organizaciju video zapisa, fotografija, YouTube i PlayNow sadržaja.

Sony Ericsson Xperia X10 trebao bi se pojaviti u prodaji u prvom kvartalu 2010. po još nepoznatoj cijeni.