RAČUNALA ZA KUĆNE KORISNIKE

Prijenosnici Pavilion napokon u Hrvatskoj

23.10.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Vrlo popularna linija HP-ovih prijenosnika namijenjena kućnim korisnicima napokon je službeno stigla u prodaju u Hrvatsku

HP se udružio zajedno s Microsoftom i usporedno s Windosima 7 predstavio prijenosnike Pavilion i Presario. Obje linije prijenosnika poznate su tržišne marke, vrlo popularne na stranim tržištima, no dosad nisu bili dostupni u Hrvatskoj. HP se napokon odlučio promijeniti tu neobičnu politiku. Obje linije računala posebno su dizajnirane i osmišljene za kućne korisnike i upravo u tom segmentu tržišta HP prodaje većinu svojih prijenosnika na našem tržištu.

Računala Compaq Presario svoj život na hrvatskom tržištu počinju modelima CQ61 i CQ71. Model CQ62 baziran je na AMD-ovim procesorima i posjeduje ekran dijagonale 15,6 inča, a model CQ71 baziran na Intelovim procesorima i ima ekran dijagonale 17,3 inča. Oba računala u prodaji su od ovog mjeseca po cijeni od 4.141 kuna za CQ61 i 4.160 kuna za CQ71.

Prijenosnici Pavilion također su namijenjeni kućnim korisnicima, ali se radi o računalima s vrlo razvijenom multimedijalnom komponentom. Namjera da ih se koristi u slobodno vrijeme iskazana je i veselim i atraktivnim dizajnom kućišta. U prodaju za sad kreću dva modela, dv6 i dv7.

HP Pavilion dv6 prijenosnik je s ekranom dijagonale 15,6 inča baziran na Intelovim procesorima. U paket su uključeni Blu-ray optički čitač, integrirana web kamera i digitalni mikrofon te operativni sustav Windows 7 Home Premium. Prodaja ovog prijenosnika je započela zajedno s Windowsima 7 po preporučenoj cijeni od 6.363 kuna.

Jači Pavilion oznake dv7 prijenosnik je s monitorom dijagonale 17,3 inča čija je glavna značajka snažna ATI-jeva grafička kartica što daje naslutiti da se ciljalo i na igrače. HP MediaSmart Software Suite 2.0 i Windowsi 7 Home Premium brinu se za vrhunska multimedijalna svojstva ovog prijenosnika. Kao i model dv6 i dv7, ima integriranu web kameru i HD filmski paket. U prodaju kreće 27. listopada po cijeni od 7.582 kuna.

Svoju ponudu netbooka HP je obogatio modelom Mini 110 by Studio Tord Boontje. Poznati dizajner izradio je gornji pokrov računala tehnologijom 3D prikaza na površini. Motivi su smješteni u više prozirnih slojeva što pruža dojam trodimenzionalnosti. Računalo je opremljeno operativnim sustavom Windows 7 Starter, posebno prilagođenim netbook računalima i cilja na blogere. Za njih je instaliran  alat Windows Live Writer. Računalo će se početi prodavati 10. studenog ove godine po cijeni od 2.899 kuna.